Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Boeven aan boord

  • Auteur: Corien Oranje
  • Illustrator(s): Saskia Pekelharing
  • Serie: Cruiseschip De Cliffhanger deel 3
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Prijs: 12,99 (voor actuele prijs klik Bestel online)
  • Pagina's: 136
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085434436

 Op dit cruiseschip zou elk kind wel willen wonen! Er is een zwembad met een hele lange glijbaan waarin je tussen de vissen van de zee door suist. Er is  een heus tropisch regenwoud en een grote sportzaal. Een groot restaurant waar je heerlijk kunt spelen en eten en nog veel meer. Ook voor de honden van de dwerghondenclub is aan alles gedacht. Het wordt een onvergetelijke maar spannende reis. Want hoe kunnen zoveel kleine hondjes opeens verdwijnen? Farouk en Nina gaan op speurderspad.

Corien Oranje schreef deel 3 uit de reeks: Cruiseschip De Cliffhanger. Het is een vrolijk speurdersverhaal waarin we weer mee mogen lopen ( ‘varen’)  met Faruk en Nina. Ga je mee? Om zelf te lezen vanaf leesniveau AVI 5. Maar je kunt je ook lekker laten voorlezen!

 Inhoud
De Nederlandse Dwerghondenclub bestaat 50 jaar. Dat willen de baasjes en hun honden vieren. Waar kunnen ze dat beter doen dan op het Cruiseschip De Cliffhanger? De kapitein en de bemanning hebben werkelijk aan alles gedacht om er een onvergetelijke reis van te maken voor de kleine hondjes. Er mag niets misgaan. Maar waar verstop je snel een grote windhond die plotseling opduikt? En hoe kan het dat er zomaar hondjes spoorloos verdwijnen? Waar zijn de hondjes gebleven? Wie is er nog te vertrouwen? Het wordt een race tegen de klok voor Farouk en Nina. Lukt het hen het mysterie op te lossen.

Vormgeving en illustraties
Saskia Pekelharing maakte een prachtige en vrolijke illustratie op de voorkant. Ze heeft oog voor detail en dat is te merken! Wie is die man verstopt achter de krant? En wat doen die kleine vrolijke hondjes in het zwembad? De titel: ’Boeven aan boord’ , maakt nieuwsgierig naar het avontuur dat de lezer weer te wachten staat. Er is gekozen voor korte hoofdstukken met een duidelijke titel. Dat houdt de spanning erin. Er zijn weinig illustraties maar de illustraties die er zijn, zijn zeker van toegevoegde waarde.

Taalgebruik
Corien Oranje schrijft  het verhaal vanuit het perspectief van de twee vrienden Faruk en Nina. De dialogen zijn helder en duidelijk en de gevoelens van de kinderen worden goed verwoord. Je voelt de spanning in het verhaal. De omschrijvingen zijn krachtig en vol humor. Er wordt veel informatie gegeven maar er blijft voor de lezer ook ruimte voor eigen verbeelding. Het mysterie van de verdwenen hondjes is niet zomaar opgelost. Het verhaal blijft tot het einde toe spannend. Heel origineel is het nawoord waarin de kinderen allerlei weetjes over een echte hondencruise opdoen. Wist jij dat op het cruiseschip De Queen Mary 2 hondjes echt welkom zijn? Wist je dat je een filmpje kunt kijken over een heuse duikwedstrijd voor honden?

Doelgroep
‘Boeven aan boord’ is geschreven op AVI niveau E5 en geschikt om zelf te lezen. Maar het is ook een heerlijk boek om voor te lezen en samen van te genieten. Jongens  èn meisjes vanaf groep 4 gaan heel graag mee op speurderspad!

Oordeel
‘Boeven aan boord’ is een heerlijk avonturenboek vol spanning en humor. Aan fantasie maar ook voorkennis heeft Corien Oranje geen gebrek gehad en de prachtige illustraties van Saskia Pekelharing maken dit boek helemaal af.

Bestel online