Blessuretijd

Het vierde deel van Superfriezen is alweer uit: Blessuretijd. Met voetbaltips, trux en een exclusief interview met Mika. Matteo ontmoet Mika Väyrynen van sc Heerenveen en… zijn pake wordt ernstig ziek. Kortom, blessuretijd.

Blessuretijd is een boek met een lach en een traan

Matteo zit nog steeds in de proeftijd op de voetbalschool van SC Heerenveen. Het is nog lang niet duidelijk of hij mag blijven. Gelukkig is zijn pake zijn grote fan. Pake – de beroemde voetballer Age Douwstra – speelde vroeger ook voetbal en hij moedigt Matteo aan. Matteo krijgt een prachtige bal van hem met handtekeningen van beroemde voetballers.

En dan ligt pake ineens in het ziekenhuis. Matteo snapt er niks van. De ene dag nog bij het voetballen, de andere dag in het ziekenhuis. Matteo raakt er helemaal van in de war en het lijkt net of hij niet meer gemotiveerd is voor de voetbalschool. Hoe moet dat nu met pake. Mem en zijn zusjes denken dat hij niet mee wil naar het ziekenhuis…

Matteo gaat alleen naar het ziekenhuis. Daar praat hij met pake. En pake laat hem weten dat het goed met hem is, dat alles goed is. ‘Op een dag zien wij elkaar weer, jij en ik. (…) En dan voetballen we op het mooiste voetbalveld dat je ooit gezien hebt….En zie me dan maar eens te passeren’.

Opnieuw een echt voetbalboek met veel tips en trucs en leuke weetjes.Voor alle voetballertjes van 8 jaar en ouder.

Corien Oranje laat zien dat een leuk, flitsend jongensboek ook stoer en serieus kan zijn, zonder zwaar-op-de-hand te worden. De rol van pake en zijn woorden zijn prachtig en ontroerend. Een heel goed voorbeeld van het verweven van het christelijk geloof in een boek. TOP.

Nu maar weer sparen voor het volgende deel. Want hoe zal het met Matteo gaan, nu hij toegelaten is tot de Voetbalschool? En blijven Ramona en Valentina balletgek?

AP

 

Dit boek is nog verkrijgbaar als e-book:  BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Blessuretijd

Jaar van uitgave:

2009
2009

Aantal pagina’s:

132
132

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

7.50
7.50

Deel deze recensie