Boekdetails

Kinderen & geloven

Bijbelverhalen voor jonge kinderen

  • Auteur: Leena Lane
  • Illustrator(s): Gillian Chapman
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 5.99
  • Pagina's: 253
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Atrium
  • ISBN: 9789059475106

Dit is een vrolijke hardcover kinderbijbel voor peuters en kleuters (2 tot 7 jr.) met een aantrekkelijk omslag.

Inhoud
Deze bijbel bevat 114 verhalen, die zijn onderverdeeld in het Oude (59 verhalen) en Nieuwe Testament (55 verhalen). De tekst is gericht op de spanningsboog van jonge kinderen en is niet te lang. Bijvoorbeeld: Het verhaal van Noach is in verschillende korte verhalen verteld. Dit maakt het voor peuters makkelijker te begrijpen.

Illustraties

Duidelijke grote, vrolijke tekeningen waarop veel te zien is. Soms zijn de illustraties paginagroot. Ze ondersteunen het verhaal.

Doelgroep
De bijbel is bedoeld voor kinderen van ongeveer 2 tot 7 jaar, voor peuters en kleuters begrijpelijk en aantrekkelijk, vanwege de korte verhalen en de vrolijke illustraties.

Taalgebruik

Het taalgebruik is eenvoudig en begrijpelijk voor de doelgroep.  Kinderen vanaf 7 jaar zullen de tekst zelf kunnen gaan lezen ‘Boaz is de boer van het land. Hij vindt Ruth lief en aardig. Wil jij met mij trouwen? vraagt hij na een poosje’.

Vormgeving
Het is een stevige hardcover bijbel met 253 bladzijdes. Het heeft een duidelijke inhoudsopgave. Bij elk hoofdstukje is een stukje tekst met titel erboven en een grote kleurige tekening. Aan het eind van de bijbel is een register opgenomen met een overzicht van de verhalen.

Oordeel
Een mooie bijbel om voor te lezen aan  jongere kinderen. Kinderen vanaf 7 jaar zullen het zelf kunnen lezen. Er staan ook minder bekende mooie verhalen in,  die minder vaak  zijn opgenomen in kinderbijbels, zoals het verhaal van Naaman, de Syrier. Jammer dat er geen verhaal over Paulus in staat en bijvoorbeeld een verhaal dat de Here Jezus terug komt om de wereld nieuw te maken.

Tekstfragment: ‘Iedereen over de hele wereld moet het weten: Jezus, de Zoon van God, is naar de aarde gekomen om de mensen te redden. Weet jij het al?’ (Blz 247)

EB

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE