Boekdetails

Bijbeltje voor kleine handjes

  • Auteur: Lois Rock
  • Illustrator(s): Kay Widdowson
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Prijs: 9.99
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026609848

Vierkant formaat kinderbijbeltje voor peuters & kleuters met 20 bekende Bijbelverhalen.

Een mooi kleuterbijbeltje (formaat 17×19) met een harde kaft en een grote letter. Er worden 20 bekende verhalen verteld, soms verteld vanuit een verrassende invalshoek: Het dienstmeisje deed haar werk met een glimlach. ‘Je bent een dapper meisje’, zei haar bazin. ‘En ook heel lief. Ik weet dat je in de oorlog gevangengenomen bent’.

‘Ik wou dat mij volk jullie mocht helpen’, antwoordde het meisje. ‘Uw man, meneer Naäman, is zo ziek. In mijn land woont een man die hem beter kan maken. Hij heeft kracht en wijsheid van God gekregen’.

Het is jammer dat het verhaal over de schepping direct overgaat in het verhaal over Noach, de zondeval komt niet aan bod. Nog een klein detail: Adam gaf zijn vrouw de naam Eva, zij kreeg die naam niet van God zelf.

De teksten zijn geschikt voor de doelgroep, met korte, aansprekende zinnen: ‘David was een herdersjongen. Als hij bij de schapen zat, speelde hij op zijn harp en zong mooie liedjes voor God. Soms gooide hij stenen met zijn slinger. ‘Om de wilde dieren weg te jagen, zoals jij, meneer Wolf!’

Dit bijbeltje leest prettig voor, en in combinatie met de vrolijke, kleurrijke tekeningen met veel leuke details is het zeer geschikt om samen met kleuters te bekijken en uit te vertellen.

Dochter (6 jaar): ‘Heb ik grote handen of kleine handjes? Kleine handjes? Mooi! Want ik vind dit een leuke bijbel. ’

GO

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE