Bijbel voor kinderen op rijm

In deze Bijbel op rijm zijn de meest bekende bijbelverhalen zo eenvoudig mogelijk op rijm naverteld. Het begint met de geboorte van Jezus en stopt na de komst van de Heilige Geest. Auteurskoppel Marianne Busser en Ron Schröder hebben samen inmiddels ruim driehonderdvijftig boeken gemaakt, waaronder veel op rijm. Na het succes van de Bijbel voor kinderen hebben de auteurs zich opnieuw op bijbelverhalen gericht, maar nu voor iets jongeren kinderen. Illustrator Pyhai maakte de prachtige en sfeervolle illustraties.


Uitvoering
Full colour gebonden prentenbijbel. De schutbladen voor- en achterin zijn uitgevoerd in mat goud. De illustraties zijn paginagroot en lopen vaak iets door op de pagina ernaast. Illustrator Pyhai zegt in een eerder gegeven interview: “Ik hou ervan op een associatieve manier te illustreren – niet letterlijk weergeven wat er in de tekst gebeurt, maar de emotie in de tekst versterken door illustraties.” Haar visie en manier van werken zie ik terug in de illustraties in deze Bijbel. Bijvoorbeeld bij de kruisiging van Jezus: er ligt een enkele witte bloem bij het kruis en er lopen twee mensen met gebogen schouders weg van het tafereel. Of bij het verhaal van de storm op het meer. Je ziet de tobbende leerlingen en Jezus die in alle rust in de verte kijkt. Of de verlamde man die door zijn vrienden door een gat in het dak voor Jezus werd neergelaten. Het grote contract tussen de zieke man op de baar en de betere man die met zijn bed onder de arm weer vertrekt. Heel sprekend en beeldend voor de doelgroep van deze Bijbel.

 

Inhoud/taal
Deze Bijbel is geschreven in de kenmerkende rijm van Marianne Busser en Ron Schröder. Knap hoe het taalgebruik goed aansluit bij de doelgroep, kinderen van 3-7 jaar. Mar ook voor volwassenen zitten er veel verhalen in de Bijbel die opnieuw raak zijn en tot nadenken stemmen. Eén van mijn favoriete gedeeltes komt uit het verhaal ‘Jezus wordt gedoopt’:

 

En op het moment dat Johannes hem doopte
klonk er een stem uit de hemel die zei:
dit is mijn zoon – hij wil iedereen helpen
hij doet het voor jou – en hij doet het voor mij

Een heldere lichtstraal verscheen uit de wolken
een teken van liefde – een teken van kracht
toen vloog er een duif uit de hemel naar Jezus
alsof hij de zegen van God aan hem bracht

Ademloos stonden de mensen te kijken:
dit was bijzonder – dit was niet gewoon
iedereen zag het en iedereen voelde
de prachtige band tussen God en zijn zoon

 

Eindoordeel
+ Hele mooie prentenbijbel met verhalen over de periode dat Jezus op aarde was
+ Geschreven op rijm, in de kenmerkende stijl van Marianne Busser en Ron Schröder
+ Illustraties van Pyhai die de emoties in de tekst versterken

NW

Koop dit boek in je plaatselijke christelijke boekhandel of bestel online.

 

Boekgegevens

Titel:

Bijbel voor kinderen op rijm

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

103
103

Uitgeverij:

Van Holkema & Warendorf – Unieboek | Het Spectrum
Van Holkema & Warendorf – Unieboek | Het Spectrum

Prijs:

15,99 (actuele prijs zie Bestel online)
15,99 (actuele prijs zie Bestel online)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.