Bijbel voor elke dag

365 Bijbelverhalen op een eenvoudige manier verteld om samen iedere dag te lezen.

Inhoud
365 Bijbeloverdenkingen voor jonge kinderen. In chronologische volgorde van de Bijbel, zowel Oude als Nieuwe Testament.

Vormgeving
Voor iedere dag is er één pagina. Bovenaan staat het thema. Daaronder de Bijbeltekst verwijzing voor die dag (“samen lezen”), een samenvatting van de tekst in kindertaal. En daaronder een vraag waar je samen over na kan praten (“samen praten”) en een gebed (“samen bidden”).

Iedere pagina is precies op dezelfde manier vormgegeven, daardoor vormt het een mooi geheel.

Illustraties
De illustraties zijn eenvoudig en vriendelijk en sluiten goed aan bij de teksten. De kleuren zijn zacht.  Jezus wordt in dit boek afgebeeld.

De vertelling
Het taalgebruik is eenvoudig. De teksten zijn wel erg kort en bondig en daardoor ook wat droog. Ik kan me voorstellen dat de aandacht van een kind hierdoor snel verloren gaat.

Voorbeeld:

“Jozef dag 193
De droom van Jozef

Maria was verloofd met de vriendelijke Jozef.
Toen hij hoorde dat Maria een baby zou krijgen, vond hij het beter om bij haar weg te gaan. Op een nacht kwam er een engel in zijn droom. ‘Jozef, luister!’ zei hij. ‘Maria’s baby is van de heilige Geest van God.’ Deze baby is heel bijzonder: Hij zal de mensen bevrijden van al het slechte dat ze doen. Trouw met Maria. Wanneer de baby er is, moet je Hem ‘Jezus’ noemen. ”

Doelgroep
Helaas staat er nergens in het boek aangegeven voor welke leeftijd het bedoeld is. Aan de hand van de tekst verwacht ik dat het het beste aansluit bij kinderen vanaf 8 jaar.

Oordeel
Mooi dagboek voor kinderen die gewend zijn Bijbel te lezen met hun ouders bijvoorbeeld aan tafel. De vertellingen hadden van mij iets sprekender op papier gezet mogen worden.

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Bijbel voor elke dag

Jaar van uitgave:

2019

Aantal pagina’s:

376

Uitgeverij:

Ark Media

Prijs:

23.99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.