Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Bibi gaat ervoor

  • Auteur: Jolanda Dijkmeijer
  • Serie: Bibi
  • Jaar van uitgave: 2011
  • Prijs: 10.99
  • Pagina's: 255
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026620652

Na ‘Bibi’ is eindelijk ‘Bibi gaat ervoor’ uitgekomen. Bibi is blij dat Monique eindelijk van haar kamer af is, en een eigen kamer op zolder heeft. Maar..veel plezier heeft ze er niet van. Het gezin van Bibi maakt zich veel zorgen om Monique omdat ze soms heel lang wegblijft, laat thuis komt en op een gegeven moment zelfs een heel weekend weg is. Wat is er aan de hand met Monique?

Ze bezoekt in elk geval haar moeder niet, zoals ze eerst heeft gesuggereerd, daar is Bibi al wel achter. Tot ze steeds meer in de gaten krijgt… Hoe kan ze Monique helpen? Want dat ze hulp nodig heeft, is duidelijk.

Maar zo snel heeft Bibi dat niet door. Ze heeft het druk met haar beste vriendin Willemijn, die altijd net wel of niet meer verliefd is; met Mees die regelmatig bij haar in de buurt is en met Machiel die contact met haar wil houden nu hij in Wageningen studeert. Ze doet nog steeds mee met de redactie van de schoolkrant van het Nassau College. Voor haar zusjes heeft ze niet veel tijd.

Toch blijkt steeds meer wie haar echte vrienden zijn en wie er echt oog voor het probleem van Monique heeft. Hoewel Bibi het eigenlijk niet wil toegeven – ze geeft toch eigenlijk niet om Monique? – vindt ze het wel heel erg dat Monique nu in serieuze problemen is belandt. Ze is in de handen van een loverboy gevallen en zit voor ‘de ramen’. De jongens en Bibi maken een plan.

Opnieuw is loverboys het onderwerp in een jongerenboek. Er kan niet genoeg voor gewaarschuwd worden. Na ‘Dodelijk verliefd’ van Gerry Velema, opnieuw een herkenbaar echt christelijk jongeren- /meidenboek over loverboys. Bibi gaat ervoor is ook goed als onafhankelijk boek (over loverboys) te lezen. Je hoeft niet persé eerst Bibi te lezen. Al begrijp je dan wel iets eerder waarom Bibi niet erg gecharmeerd is van Monique.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE