Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Avontuur in Italië

Lisa en Summer; dl. 8

  • Auteur: Suzanne Knegt
  • Serie: Lisa en Summer
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 8.95
  • Pagina's: 127
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789462781658

Een boek over paarden, Italië èn de Tweede Wereldoorlog

Avontuur in Italië is het achtste deel in de serie ‘ Lisa & Summer’. Lisa’s vriendin Merel woont nu in Italië, in de buurt van Siena. Lisa mag in de herfstvakantie komen logeren, terwijl ze tegelijk voltigelessen in de manege in de buurt krijgt. Dan vinden ze een oud kistje in een vervallen schuurtje. Wat betekent dit?Als je op vakantie gaat naar Italië is ‘ Avontuur in Italië’ een mooi boek om van te voren of in je vakantie te lezen. Want schrijfster Suzanne Knegt leert je – gewoon midden in het verhaal, bijna zonder dat je het door hebt – Italiaanse woordjes. Ciao, zoiets als ‘hallo’ en nog veel meer woorden, die Merel nu spreekt, omdat ze nu in Italië woont.

Merel en Lisa zijn dikke vriendinnen en daarom is het ook heel jammer dat ze nu zo ver uit elkaar wonen. Maar, gelukkig mag Lisa er logeren in de herfstvakantie. Omdat Merel geen vakantie heeft, krijgt Lisa in de ochtenden voltige-lessen bij de manege in de buurt.

Ze gaan samen op onderzoek uit naar een schuurtje bij het huis van Merel. Daar vinden ze een oude koffer en een kistje. Er zit een foto in van een jongen in en dezelfde jongen met een paard. Wie zou dat zijn? Ze vragen het aan de vorige bewoner van het huis, meneer Contadino.

En dan blijkt dat er een heel verhaal over een Joodse familie in de Tweede Wereldoorlog achter zit. En als ze dat weten, komen er nog meer familieverhalen bij. Zo heeft Lisa een prachtig onderwerp voor haar spreekbeurt na de herfstvakantie.

Een mooi boek met bijzondere verhalen en een link naar de Tweede Wereldoorlog. Dat is mooi. Er zijn niet zoveel verhalen voor deze leeftijd, eind groep 5, AVI M5, die op dit belevingsniveau over de Tweede Wereldoorlog gaan. Het past bij de reeks verhalen bij de herdenking van 70 jaar bevrijding van WOII. En daarnaast is het weer een echt ‘meisjes-paarden’-boek, waarin je tegelijk ook nog een beetje Italiaans leert.

Aanrader dus.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE