Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Anton en de spin

over het leven van Anton Fokken (1890-1939) die zijn eigen vliegtuig bouwde

  • Auteur: Arend van Dam
  • Illustrator(s): Alex de Wolf
  • Serie: Zelf lezen over Lang geleden...
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 7.99
  • Pagina\'s: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
  • ISBN: 9789000350124

‘Anton en de spin’ is een verhaal voor eerste lezertjes (AVI M4) over Anton Fokker, die zelf een vliegtuig bouwde.. Voor leergierige en nieuwsgierige lees-kinderen van 6-7 jaar die alles willen weten en die AVI M4 kunnen lezen.

Als je eenmaal gaat (leren) lezen, gaat er een wereld voor je open. Wat valt er veel te beleven! Je wilt alles weten, alles. En daarom is het zo prachtig dat Arend van Dam voor dit soort nieuwsgierige aagjes en weterikjes boeken schrijft over beroemde mensen van vroeger die je als eerste lezer zelf kunt lezen.

Anton gaat weer naar school. ‘Ben je daar weer?’ vraagt meester. ‘Ik zal beter mijn best doen, meneer,’ zegt Anton. Maar al snel gaat het mis. De hele klas is aan het rekenen. En Anton? Die zit weer te tekenen. Dit keer is het een vliegtuig. Een vliegtuig gemaakt van latjes. En van zeildoenk. Net als de kano. Maar dan met vleugels. En met een motor. Anton droomt van vliegen.

Arend van Dam, die eerst zoveel geschiedenisverhalen voor jonge kinderen herschreef in de bekende voorleesbundels ‘Lang geleden’,  heeft zich nu gewaagd aan AVI-boekjes over beroemde mensen uit de geschiedenis. Ga er maar aan staan! In deze Lang-geleden AVI-serie verschenen ook delen over Rembrandt, Leo (-nardo da Vinci) en Albert Einstein.

Boeken van Arend van Dam zijn een must voor alle kinderen van de basisschool. Je kunt ze zelf lezen of laten voorlezen (serie Lang geleden) en tegelijk lees en leer je van alles over mooie verhalen uit de geschiedenis. Wil je meer weten over de geschiedenis van Nederland, kijk dan op de website van de canon.

In deze aantrekkelijke serie in oplopend AVI leesniveau verschenen ook: De wagen van Spyker; Ik ben de baas (over Jacoba van Beieren); Noot voor noot (J.S. Bach); De schat van Klaas Kompaan (piraat uit Oostzaan); Man op de man (Neil Armstrong); Piet en de zee (Piet Mondriaan); Dit ben ik (Rembrandt); Het boek van Leo (Leonardo da Vinci); De droom van Albert (Albert Einstein); Anton en de spin (Antony Fokker). Lees ze allemaal!

AP

 

 

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

of bestel BESTEL ONLINE (boeken van Arend van Dam)