Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Actie voor opa

  • Auteur: Margriet de Graaf
  • Illustrator(s): Mariella van de Beek
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 4.95
  • Pagina\'s: 109
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789462781764

Actie voor opa! is het 38e boek  van Margriet de Graaf. Het gaat over actuele onderwerpen als het milieu, het verzamelen van plastic, en tegelijk ook over ‘familie’, over iets voor een ander doen. Hoofdpersoon Fin spaart plastic omdat hij geld wil inzamelen voor een cadeau voor zijn opa. Opa is verdrietig omdat oma er niet meer is.

Margriet de Graaf kiest graag onderwerpen uit het ‘gewone’ dagelijks leven, onderwerpen waarin kinderen zich zullen herkennen.
Hoofdpersoon in dit verhaal is Fin, een leuke gewone jongen die vriendjes heeft, op school gewoon meedoet, uit een gewoon gezin komt en dicht bij zijn opa woont. Opa woont alleen in een groot huis, oma leeft niet meer.

Fin gaat graag even bij opa op bezoek. Hij wil graag iets voor zijn opa doen, om hem blij te maken. Daarom komt hij op een goed idee als hij een jongen tegenkomt die plastic inzamelt, waarvoor hij geld krijgt. Dat gaat Fin ook doen, dan kan hij sparen voor een cadeau voor opa.

Kinderen zullen meeleven met het verhaal van Fin: hoe hij plastic gaat zoeken, hoe hij tegengewerkt wordt door andere plastic-verzamelaars, hoe het met zijn opa gaat, hoe hij opa meeneemt in een plastic bootje…
Je leest hoe het op school gaat met een juf, die verliefd is en hoe de kinderen als echte paparazzi speuren hoe het kan dat juf iemand anders kust. En hoe het verder gaat met opa en hoe opa Fin ook helpt.

Actie voor opa! is mooi vormgegeven: een aantrekkelijk omslag met mooi gekozen kleuren, een combinatie van een foto&illustratie. Het binnenwerk ziet er ook heel goed uit. Een prettig lettertje, vlotte illustraties in zwart/grijstinten.

Een fijn en herkenbaar leesboek voor kinderen vanaf 8 jaar, groep 5.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE