50 dingen die je moet weten: Voetbal

Voetbal is de meest populaire sport van de wereld. Logisch dus dat er veel boeken over voetbal op de markt zijn. In dit boek lees je over het ontstaan van de sport en hoe voetbal in de oudheid gespeeld werd. Je vindt uitleg van bekende trucs, zoals de rabona en de rainbow flic. Ook leer je de beste teams van de wereld kennen; de sterkste verdedigers, de snelste aanvallers en de beste trainers. Uiteraard komen ook de bekendste Nederlandse spelers aan bod, zoals legende Johan Cruijff, de beste voetbalster van de wereld Lieke Martens en de Belgische voetballer Jan Vertonghen. Samen met veel leuke weetjes en mooie actiefoto’s heb je in dit boek heel veel te zien en te kijken.

‘Voetbal’ is onderdeel van de serie ’50 dingen die je moet weten’. Andere delen in de serie zijn: Het menselijk lichaam, De eerste wereldoorlog, De tweede wereldoorlog, Extreem weer, Muziek en Het heelal.

Uitvoering
Alle boeken in de serie hebben dezelfde uitvoering: full colour, paperback en een herkenbare cover, die past bij de andere delen. In het binnenwerk worden illustraties afgewisseld met foto’s. Soms moet je je boek recht houden en soms overdwars. Maar dit stoort niet! Het kleurgebruik in het binnenwerk is bont. De tekst is duidelijk leesbaar door de plaatsing op de gekleurde ondergrond. Wat voor de leesbaarheid helpt is dat de tekst niet over de afbeeldingen is geplaatst. Het is overzichtelijk dat elk hoofdstuk een andere hoofdkleur heeft. Deze kleur is al zichtbaar in de inhoudsopgave. De rondjes op het omslag zijn glanzend; een mooi contrast met de rest van het papier dat mat is.

Inhoud/taal
Dit boek is heel compleet. Werkelijk alles wat je kunt bedenken bij het thema voetbal wordt besproken. De tekst is direct en duidelijk geschreven. Nergens wollig taalgebruik. Het is fijn om achterin een woordenlijst en register te hebben voor als je specifiek ergens informatie over zoekt. Dit past goed bij het encyclopedische karakter van dit boek. Wat ook fijn werkt is dat vanuit de tekst soms wordt verwezen naar een andere pagina waar meer toegelicht staat. Dat scheelt een hoop zoekwerk.

Kritiekpuntje is dat de actualiteit van dit boek snel veroudert. De eerste hoofdstukken blijven actueel, maar vooral de hoofdstukken waar namen in staan van profvoetballers van nu verouderen snel. Daar heb jij bij de andere delen in deze serie geen last van; dat zijn algemenere thema’s.

Eindoordeel
+ Mooie vormgeving
+ Heel compleet
+ Smaakt naar meer (je wordt nieuwsgierig naar de andere delen van de serie)
– Actualiteit verandert snel, doordat er weer nieuwe (prof)voetballers ontdekt worden

NW

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel of

Bestel online

Boekgegevens

Titel:

50 dingen die je moet weten: Voetbal

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

80
80

Uitgeverij:

Callenbach
Callenbach

Prijs:

13,99 (voor de actuele prijs klik op de ‘Bestel online’ knop
13,99 (voor de actuele prijs klik op de ‘Bestel online’ knop

Deel deze recensie