Boekdetails

De Bijbel voor iedereen

  • Auteur: Sally Tagholm
  • Illustrator(s): Julian de Navarez
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 26.99
  • Pagina's: 320
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026613920

‘De Bijbel voor iedereen’ is een Bijbel-Extra voor 10+ kinderen die meer willen weten 

Het is een kinderbijbel en tegelijk een soort naslagwerk over de bijbel voor kinderen van 10 jaar en ouder.

Inhoud: 72 verhalen uit het Oude Testament en 62 verhalen uit het Nieuwe Testament. Bij elk Bijbelverhaal wordt extra informatie verteld, aangevuld met objecten, illustraties en tekeningen. Bijvoorbeeld: bij het verhaal van Naäman, de Syrier, wordt iets verteld over lepra, de ziekte die Naäman waarschijnlijk gehad heeft. Er wordt extra uitleg bij het verhaal gegeven, bijvoorbeeld ‘over het getal zeven, het symbool voor volmaaktheid en voltooiing, dat symbool staat voor de zeven keer die Naäman onder water moet gaan. En bij elk verhaal is een mooie bijpassende illustratie opgenomen en een verwijzing naar het vertelde Bijbelgedeelte.

Voorafgaand aan de verhalen wordt in een dubbele geïllustreerde bladzijde algemene informatie over de Bijbel en de Bijbelboeken gegeven. Het volgende vergelijkbare hoofdstuk gaat over de Verbonden in de Bijbel: Gods verbond met Israël en het nieuwe verbond van Jezus. Het hoofdstuk daarna bevat een mooie overzichtskaart van de landen van de Bijbel met een register erbij.

Aan het einde van het boek -na alle verhalen – zijn twee uitgebreide overzichten van namen uit het Oude en in het Nieuwe Testament opgenomen, met een korte annotatie erbij, wat de rol van de genoemde persoon in de Bijbel is. Het boek wordt afgesloten met een uitgebreide index, register.

Illustraties: Dit boek zit bol van de foto’s, schilderijen van Bijbelse platen, tekeningen, foto’s van bijbels georiënteerde objecten.

Tekst: De Bijbelverhalen worden niet naverteld, maar er wordt op journalistieke wijze informatie gegeven over het gebeurde, over het verhaal.

Doelgroep: kinderen van 10-14 jaar die meer willen weten over de Bijbelverhalen die ze al kennen, voor docenten basisonderwijs/onderbouw VO om extra informatie te geven.

Oordeel: Een mooie Bijbel voor alle kinderen vanaf 10 jaar, die meer willen weten en geïnteresseerd zijn in de wereld om hen heen. Het geeft een extra uitdaging aan de Bijbellezing. Erg mooi uitgevoerd en uitgebreid naslagwerk met heel veel extra informatie over de Bijbel en de Bijbelverhalen, om bij Bijbel-onderwijs op de basisschool, onderbouw VO te gebruiken. Een boek om te lezen, om door te bladeren, rustig te bekijken of om iets op te zoeken (wat goed kan door het uitgebreide register)

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE