Boekdetails

Kinderen & geloven

365 dagen bijbel

 • Auteur: Marieke Middel
 • Illustrator(s): Gustavo Mazali
 • Jaar van uitgave: 2013
 • Prijs: 24.95
 • Pagina's: 448
 • Uitvoering: Gebonden
 • Uitgeverij: Ark Media
 • ISBN: 9789033831508

Een stevig gebonden, vrij dikke kinderbijbel met een zacht foam omslag. Voor kinderen vanaf 9 jaar om elke dag van het jaar een Bijbelverhaal te lezen, geïllustreerd met moderne filmische illustraties.

 1. Inhoud

Deze kinderbijbel kun je in een jaar uitlezen, als je tenminste elk jaar een verhaal leest. Het is een complete kinderbijbel met verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, 208 verhalen vanaf de schepping tot en met Esther, en 157 verhalen van de geboorte van Jezus tot en met Paulus zendingsreizen. Het boek is full colour geïllustreerd, alle teksten zijn in de illustraties geplaatst. Het lezen van dit boek zal daarom voor kinderen vanaf 9 jaar niet saai zijn. Er is veel te zien én te lezen. De verhalen zijn eigentijds geschreven en zijn precies goed. Niet te lang, niet te kort.

 1. Illustraties

Het boek is full colour geïllustreerd, met eigentijdse filmische illustraties. Het zijn duidelijk geen tekeningen gericht op jonge kinderen. Er worden vooral warme kleurtinten gebruikt. Er is veel expressie te zien op de gezichten.

 1. Doelgroep

Deze kinderbijbel is geschikt voor kinderen vanaf groep 6, vanaf 9/10 jaar. Een eigen kinderbijbel, waaruit je zelf kunt lezen, of aan tafel, of voordat je naar bed gaat. De tekst is niet moeilijk, ook zijn de teksten niet te lang. Het taalgebruik is modern, direct. Met deze bijbel kunnen kinderen in een jaar de belangrijkste Bijbelverhalen zelf doorlezen. De vertaling is Bijbelgetrouw en is afgeleid van de Engelse Bijbelvertaling Contemporary English Version.

 1. Taalgebruik

De tekst is fris en eigentijds, goed en ‘direct’ vertaald. ‘De Heer was boos wat David had gedaan en hij stuurde Natan de profeet om het volgende verhaal aan David te vertellen’  Het taalgebruik is eigentijds en herkenbaar. Dat valt onder andere op bij de verhalen rond Pasen. ‘Barabbas was een terrorist’. ‘Twee criminelen werden ook weggeleid om samen met Jezus gedood te worden’.

 1. Vormgeving

Deze bijbel is stevig gebonden, zelfs een vrij zwaar boek. Het boek heeft een zacht foam omslag met een tekening van Jezus tussen de kinderen. Het is gedrukt op stevig, glad, glanzend papier. De tekst is in een duidelijke, vette letter gedrukt. Op elke bladzijde staan een of soms zelfs twee verhalen, waarbij de tekst is gedrukt in de illustratie. Elk verhaal is genummerd, bijvoorbeeld: Verhaal 224: Vissers van mensen. Lucas 5: 1-11. De verhalen zijn onderverdeeld in hoofdonderwerpen. Zo horen de verhalen 34 tot en met 53 bij Jozef. Dit staat telkens met vette hoofdletters onder aan de bladzijde. Het register is wat verwarrend, want deze werkt niet met de verhaalnummers, maar weer met bladzijdenummers, waardoor het verhaal van Jozef hier wordt aangegeven van 48-73, waarmee bladzijde 48-73 bedoeld wordt.

 1. Godsbeeld

Deze kinderbijbel volgt de oorspronkelijke bijbelvertaling nauw, waardoor het een bijbelgetrouwe bijbelvertaling is.

 1. Oordeel

Wie een ‘eigen’ kinderbijbel zoekt voor een kind vanaf 9/10 jaar zal dit een fijne kinderbijbel vinden. Vrij compleet, veel verhalen, bijbelgetrouw, eigentijds geschreven.

 1. Tekstfragment: Verhaal 53: Jozefs belofte (Genesis 50: 15-21)

Jacob stierf. Jozefs broers waren bang dat Jozef nu wraak zou nemen. Ze stuurden hem een boodschap: ‘Voordat onze vader stierf, zei hij tegen ons: ‘Jullie moeten Jozef om vergeving vragen’. We willen je vragen of je alsjeblieft de vreselijke dingen die wij hebben gedaan wilt vergeven. Uiteindelijk dienen we dezelfde God als onze vader’. Toen Jozef dit hoorde, begon hij te huilen. Toen kwamen Jozefs broers bij hem en bogen neer op de grond en zeiden ‘Wij zijn je slaven’. Jozef zei tegen hen: ‘Wees niet bang! Ik heb het recht niet om te veranderen wat God besloten heeft. Jullie hebben geprobeerd om me pijn te doen, maar God heeft het gebruikt om goede dingen te doen, zodat Hij al deze mensen kon redden. Wees niet bang! Ik zal voor jullie en jullie kinderen zorgen’. Toen voelden de broers zich een stuk beter.

 1. Tekstfragment: Verhaal 319 Petrus ontkent dat hij bij Jezus hoort (Lucas 22: 54-62)

De Romeinse officier, zijn mannen en de tempelpolitie arresteerden Jezus en bonden hem vast. Toen werd Jezus weggeleid naar het huis van de hogepriester. Petrus volgde op een afstand. Een paar mensen hadden een vuur gemaakt midden op de binnenplaats en zaten daar om heen. Petrus ging bij hen zitten. Een dienstmeisje zag Petrus. Nadat ze hem goed had bekeken, zei ze ‘Deze man hoorde bij Jezus!’Petrus zei: ‘Ik ken die man niet eens!’ Een tijdje later zag iemand anders Petrus en zei: ‘Jij bent een van hen!’. Nee, dat ben ik niet! antwoordde Petrus. Ongeveer een uur later hield een andere man vol: ‘Deze man moet bij Jezus gehoord hebben. Ze komen allebei uit Galilea’. Petrus antwoordde: ‘Ik weet niet waar je het over hebt!’. Toen kraaide er een haan. Petrus herinnerde zich wat de Heer had gezegd: ‘Voordat een haan heeft gekraaid,zul je drie keer zeggen dat je Mij niet kent’. Petrus ging naar buiten en huilde.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE