Activiteiten

Categorie kinderen & geloven

28 mei ’16 Elfstedentocht met de Samenleesbijbel

It giet oan! Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) organiseert op 28 mei een Friese  Elfstedentocht met de Samenleesbijbel. Op de route van de Elfstedentocht ervaren kinderen hoe bij elke stad een Bijbelverhaal tot leven komt.

Wat is er te doen? In elke stad op de route wordt op een bijzondere manier de link gelegd tussen de Bijbel en de omgeving. Zo kunnen kinderen op een Friese stelpboerderij middenin de weilanden van Hijlaard ervaren hoe het is om zoals David schaapherder te zijn. In Leeuwarden, bekend om Grutte Pier, wordt het verhaal van de Bijbelse strijder Goliat verteld. Kinderen maken net als David een slinger en mogen daarmee blikjes omverwerpen. In de haven van Stavoren mogen de kinderen op een echte boot de vredesduif uit het verhaal van Noach knutselen. Op andere locaties is er theater, spel of een andere creatieve activiteit. (Groot-)ouders en kinderen worden aangemoedigd om met elkaar in gesprek te gaan en de dag zo veel mogelijk samen te beleven. Na afloop van de Elfstedentocht kunnen ze thuis verder aan de slag gaan met de Samenleesbijbel.

Doe mee op 28 mei – deelname is gratis. Kies zelf uit welke activiteit je wilt volgen en stel zo je eigen dagprogramma samen. Elk uur is er een activiteit, gericht op kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar. Geef je wel op via deze link.