EigenWijsPrijs

De EigenWijsPrijs is de christelijke kinderjury, die loopt van februari-april 2018. Basisschoolleerlingen van de groepen 3-5 & groep 6-8 lezen de boeken en geven hun stem met hun klas of door in een EigenWijsLeesRaad mee te doen. De auteur van het boek met de meeste stemmen, wint de EigenWijsPrijs. Doe als basisschool mee met dit leesstimuleringsprogramma. Voor vragen of aanmelding aan de EigenWijsPrijs ? Mail eigenwijsprijs@christelijkekinderboeken.nl

2018 EigenWijsPrijs

  • Scholen uit het hele land lezen voor de EigenWijsPrijs.
  • Ze lezen met de hele klas (23 scholen) of (16 scholen) als EigenWijsLeesraad.
  • Uit de EigenWijsLeesRaad kun je een kandidaat leveren voor het EigenWijsLeesKabinet.
  • Er doen 39 scholen mee: bijna 3000 lezers. De grootste groep EigenWijslezertjes komt uit groep 5: 491 lezertjes en uit groep 4: 480 lezertjes.
  • Kijk hier hoe de EWP van start ging op GBS De Parel in Drachten.
  • 18 mei worden de nominaties bekendgemaakt; wanneer de winnaars bekendgemaakt worden en de prijzen uitgereikt is nog niet bekend.
  • Doe de Quiz Middenbouw gr 3-5. Doe de Quiz Bovenbouw gr6-8.

Doe mee met de EigenWijsPrijs 2018. De uitgeverijen Ark Media, Callenbach, Columbus, De Banier en Den Hertog hebben boeken aangemeld om mee te dingen met de christelijke kinderjury, de EigenWijsPrijs 2018. Dit is de shortlist EigenWijsPrijsLijst 2018.

Categorie Middenbouw – groep 3-5, zes titels: (doe de Quiz)

Categorie Bovenbouw – groep 6-8, acht titels: (doe de Quiz)

Voor alle vragen over de EigenWijsPrijs, mail Vrouwke Klapwijk, de organisator van de EigenWijsPrijs voor christelijke basisscholen, eigenwijsprijs@christelijkekinderboeken.nl,  Ga je je ook aanmelden? Daarna ontvang je overige benodigde informatie van Vrouwke.

Bestel de boeken vast bij de boekhandel in je eigen woonplaats of vraag ze aan bij de plaatselijke bibliotheek. Veel leesplezier!